Founding partner: Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group exploiteert 32 scheeps- en reparatiewerven, en heeft wereldwijd 9000 mensen in dienst. Damen heeft al meer dan 5000 schepen opgeleverd in ruim 100 landen. Jaarlijks levert de onderneming ongeveer 160 schepen af aan klanten over de hele wereld. Dankzij het unieke, gestandaardiseerde ontwerpconcept kan Damen constante kwaliteit garanderen.

De combinatie van standaardisatie, modulaire bouw en het op voorraad bouwen van schepen zorgt voor kortere levertijden, een lage 'total cost of ownership', een hoge wederverkoopwaarde en betrouwbare kwaliteit. Bovendien zijn de schepen van Damen gebaseerd op grondige R&D en bewezen technologie.

Damen heeft een veelzijdig assortiment, waaronder sleepboten, werkschepen, marine- en patrouilleschepen, high-speed craft, vrachtschepen, baggerschepen, schepen voor de offshore-industrie, veerboten, pontons en superjachten.

Waarom Vlissingen?
Al vanaf de 14e eeuw is Vlissingen het bruisende centrum van scheepsbouwend Nederland. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De scheepsbouwkennis en vaardigheid van onze werknemers wordt al meer dan 700 jaar doorgegeven van generatie op generatie.

Scheepsbouw zit in de genen van onze werknemers, zoals wielrennen oftewel fietsen in de genen van het Nederlandse volk zit. Daarom mogen wij als Damen Shipyards Group met drie gerenommeerde bedrijven in Vlissingen; Amels, Damen Shiprepair Vlissingen en Damen Schelde Naval Shipbuilding niet ontbreken bij deze unieke gebeurtenis in Zeeland.

Wij zien ernaar uit u te verwelkomen bij de Arrivée Zélande van de Tour de France.

Damen Shipyards Group