Het laatste nieuws over de Tour de France

ZONDAG 5 JULI 2015 FINISH IN ZEE

Nooit te voren finishte de Tour de France letterlijk in zee. Zeeland is de enige regio in Europa die dit decor kan bieden. De combinatie van zee, zon, het vlakke landschap en de zeewind zorgen voor een...

 
Trailer Kernsport Wielrennen

Schouwen-Duiveland is een fietseiland bij uitstek. Mooie wielerevenementen hebben het eiland reeds aangedaan.

 
Tour de France Promo

Het is alweer een aantal jaar geleden dat de deelnemers van de Tour de France door Zeeland zijn gereden. In deze promo kunt u een terugblik werpen op vorige edities van de Tour waar Zeeland ook aan bod kwam.

 
Something different

Zeeland heeft al jaren de sterkste economie van Nederland! Deze film vertelt je hoe dat komt.

 
Zeeland van boven

De mooiste luchtbeelden van Zeeland.

 
De Roompot

Roompot Zeeland, oftewel Roompot Beach Resort wordt de parel van de Zeeuws kust genoemd. Terecht, want dit vijf-sterren vakantiepark heeft de meeste voorzieningen van heel Zeeland!

 
Les Pays Bas et Le Tour de France

Het is niet de eerste keer dat de Tour de France door Nederland komt. Bekijk hier de Nederlandse geschiedenis van Le Tour de France.

 
Arcus Resorts is een verkooporganisatie gespecialiseerd in de verkoop van kwalitatief hoogwaardig recreatief onroerend goed.

Arcus Resorts is een verkooporganisatie gespecialiseerd in de verkoop van kwalitatief hoogwaardig recreatief onroerend goed. Via Arcus resorts biedt haar clinten n toegangspunt voor het totale aanbod aan recreatiewoningen.

 
Interview Ben de Reu

Ben de Reu, gedeputeerde economie, milieu, sport en cultuur voor de provincie Zeeland is tijdens Contacta.nl 2014 aangeschoven aan het ContactaTV desk voor een interview over de Tour de France Zlande.

 
Eind jaren 50 is de familie Verbrugge begonnen met een transportbedrijf, dat zich ontwikkelde tot een internationale wegvervoerder.

Eind jaren 50 is de familie Verbrugge begonnen met een transportbedrijf, dat zich ontwikkelde tot een internationale wegvervoerder. Door overname van het, tot dan toe tot de Nedlloydgroep behorende, op- en overslagbedrijf August de Meijer te Terneuzen werd in 1988 Verbrugge Terminals BV gevormd. Dat specialiseerde zich in twee productgroepen: bulkproducten en forestproducten.

 
Damen is een internationale scheepswerf groep en van begin af aan een famlie bedrijf.

In 1927 werd Damen opgezet door twee broers. Ondertussen heeft Damen scheepswerf een hoge positie ingenomen in de scheepsbouw. Dit met meer dan 8.000 werknemers over de hele wereld. Damen is een multinationaal bedrijf met veel respect voor het maritiem erfgoed dat de waarden van de familie nooit verlaten heeft.

 
Amels

Rembrandt, van Goghs zonnebloemen, tulpen. windmolens. De prachtige symmetrie van de 17e eeuwse Amsterdamse grachten. Allerlei kenmerken waar Nederland bekend om staat, maar wat zegt het over ons?

 
Rabobank Oosterschelde, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Zeeuws-Vlaanderen werken samen aan een optimale Zeeuwse economie.

Rabobank Oosterschelde, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Zeeuws-Vlaanderen werken samen aan een optimale Zeeuwse economie.

 
Evaluatie voor ‘Arrivée Zélande Tour de France in Zeeland 2015’

De Provincie Zeeland heeft een evaluatie voor ‘Arrivée Zélande Tour de France in Zeeland 2015’ opgesteld.

 
Iedereen bedankt!

De tweede etappe van de Tour de France finishte zondag 5 juli 2015 op Neeltje Jans. Daar is door alle aanwezigen in het VIP-dorp een groot feest van gemaakt. Graag bedanken we u voor uw aanwezigheid en bijdrage aan deze fantastische Zeeuwse wielerbeleving.

 
Zeeuwse oesters tijdens finish Tour de France

Het oesterseizoen start pas in september. Toch zorgt Renart Boulon voor verse oesters op de finishdag, 5 juli.

 
Wielertalkshow met Humberto Tan

Op dinsdagavond 16 juni kijken Gemeente Goes en ZLM Verzekeringen graag met u vooruit naar twee Zeeuwse wielerhoogtepunten. Op woensdag 17 juni is de proloog van de Ster ZLM Toer. En op zondag 5 juli finisht de Tour de France op Neeltje Jans. Als opwarmer voor deze grote evenementen presenteert Humberto Tan op 16 juni een talkshowavond in theater De Mythe. Sidekick van Humberto is de bekende sportmarketeer Bob van Oosterhout.

 
Veere on Tour

In de aanloop naar de Tour de France, promoot de gemeente Veere hun gemeente en de finish van de tweede etappe van de Tour op Neeltje Jans op zondag 5 juli, met een vijftal filmpjes.

 
Word onderdeel van De Tour De France

U kunt met uw onderneming bij dit unieke evenement aanwezig zijn. Deltapark Neeltje Jans en het terrein rondom wordt ingericht als Zeeuws zakelijk Tour-dorp.

 
Deltapark Neeltje Jans

Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. Een plaats waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien.

 
Gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een eiland en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 33.833 inwoners en heeft een oppervlakte van 488,94 km, waarvan 257,87 km water.

 
ZEELAND LOOPT AL WARM VOOR TOUR DE FRANCE

Negen maanden voor de komst van de Tour de France naar Zeeland worden al volop lokale initiatieven bedacht om de provincie te promoten. Op zondag 5 juli 2015 finisht de tweede etappe van de Tour op Neeltje Jans.

 
NU AL UITKIJKEN NAAR TOUR IN ZEELAND

Vandaag precies over een jaar finisht een etappe van de Tour de France op Neeltje Jans. De wielrenners rijden op 5 juli 2015 van Utrecht naar Zeeland. "Super geweldig dat de Tour hier finisht", vindt wielerfanaat Joannathan...

 
Provincie Zeeland

Bij Provincie Zeeland draait het om: 'Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. De kwaliteit van de dienstverlening is een voortdurend aandachtspunt.

 
Gemeente Veere

Veere is een gemeente in Zeeland en telt zo'n 21.953 inwoners. Ook het voormalig werkeiland Neeltje Jans hoort tot het grondgebied van de gemeente. Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens.

 
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

 
Zeelandia

De Koninklijke Zeelandia Groep is een groeiend Nederlands familiebedrijf met 100% focus op ingredinten en inspiratie voor de bakkerij. Al meer dan 100 jaar staat Zeelandia bekend als een betrouwbare hofleverancier van kwaliteitsproducten.

 
DELTA

DELTA levert energie, infra- en milieudiensten n digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen.

 
Veiligheidsregio Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is een organisatie voor fysieke veiligheid, rampenbestrijding en crisisbeheersing in Zeeland.Wanneer er een groot ongeval of ramp in Zeeland plaatsvindt, komt Veiligheidsregio Zeeland in actie.

 
ZLM

ZLM

ZLM Verzekeringen is er voor iedereen die in Brabant of Zeeland woont en graag goed en voordelig verzekerd wil zijn. In ZLM vindt u een verzekeraar die voor kwaliteit gaat. Een betrouwbare partner, die zich inzet om uw schademelding snel en goed af te handelen.

 
Waterschap Scheldestromen

Wonen in Zeeland lijkt zo vanzelfsprekend, maar zonder dijken en duinen blijft het niet lang droog. Een juist waterpeil, kwaliteit van het oppervlaktewater en sterke waterkeringen zijn dan ook van groot belang om hier veilig te kunnen bljven wonen. Dit beheer ligt bij het Waterschap.

 
Total

Total verkoopt aardolieproducten en daaraan gerelateerde diensten die zorgen voor energie en mobiliteit. Voor mens en voertuig is Total een bron van energie.

 
Nilsson Communicatiekunstenaars

Nilsson is als sponsor betrokken is bij de Tour de France Zlande en in die functie verantwoordelijk voor de visuele uitstraling van de diverse communicatie-uitingen rondom deze bijzondere dag.

 
Dow Chemical Company

Dow combineert de kracht van wetenschap en technologie om zo voortdurend die dingen te verbeteren die essentieel zijn voor de vooruitgang van de mens. Het bedrijf verbindt chemie en innovatie met de principes van duurzaamheid.

 
Heijmans

De bouw kan en moet anders, vindt Heijmans. Gelijk vanaf de start in 1923 past Heijmans de vernieuwing die hiervoor nodig is toe.

 
Tour de France in Zeeland aftermovie

Wilt u deze unieke dag nog eens herbeleven of bent u gewoon benieuwd naar een sfeerimpressie van de dag, bekijk dan hier de aftermovie.

 
De foto's staan online!

De foto's van de unieke en feestelijke dag op 5 juli staan online!

 
BNR podcast met founding partner Arcus resorts

Luister hier de podcast met Founding partner Arcus Resorts

 
Founding partner: Gemeente Veere

'Ik ben er trots op dat de Tour de France op zondag 5 juli 2015 finisht op Neeltje Jans in onze mooie gemeente Veere.' Aldus Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere

 
Kees Bal over de Zeeuwse wielergeschiedenis en bezoek aan tour etappe

Voormalig wielrenner Kees Bal over de Zeeuwse wielergeschiedenis en het indrukwekkende bezoek aan Tour etappe Ieper-Arenberg/Port de Hainau.

 
Deelnemende teams Tour de France 2015 bekend

De organisatie van de Tour de France heeft de 22 deelnemende teams van de 102e editie van de Tour de France bekend gemaakt.

 
Uniek in zijn combinatie

H4A is een bouwbedrijf dat betrouwbaar, transparant en toegankelijk is voor haar klanten. Ze richten zich op een breed scala aan markten en organiseren het bedrijf rond de wensen van de klant.

 
Zeelandia, Ingredi?nten en inspiratie voor de bakker

Zeelandia is een bedrijf in beweging. De Koninklijke Zeelandia Groep is een groeiend Nederlands familiebedrijf met 100% focus op ingredi?nten en inspiratie voor de bakkerij.

 
Justion advocaten

Justion advocaten zijn specialisten op diverse juridische werkterreinen en denkers in oplossingen voor uw zaak.

 
BERNARD HINAULT ONTVANGT WIELERSHIRT ARRIVÉE ZÉLANDE

Woensdag 22 oktober in het Palais des Congr?s in Parijs werd de gehele route van de 102e editie van de Tour de France gepresenteerd. Voorafgaand aan de bekendmaking overhandigde gedeputeerde Ben de Reu het 'Arriv?e Z?lande' wielershirt...

 
ZEEUWEN PROEVEN SFEER IN TOUR DE FRANCE

Het slechte weer leek even roet in het eten te gooien voor de Zeeuwse delegatie die woensdag de Tour de France bezocht, maar de dertig Zeeuwen zagen uiteindelijk toch gewoon de renners passeren.

 
'Tour is beste reclame voor Zeeland'

De komst van de Tour de France heeft enorme promotionele waarde voor Zeeland. Dat zegt Patrick Polie van de VVV Zeeland. Behalve beelden van het peleton zijn tijdens de Tour-uitzendingen regelmatig luchtbeelden te zien van...

 
TOURBAAS PRUDHOMME ONDER DE INDRUK VAN'BIG DIJK'

Dat de Tour de France in 2015 naar Neeltje Jans komt is volgens tourbaas Christian Prudhomme te danken aan een sterke lobby vanuit Zeeland. Bovendien is hij onder de indruk van de 'Big dijk'. Daarmee doelt Prudhomme op de...

 
TOUR DE FRANCE NA VIJF JAAR TERUG IN ZEELAND

Al jaren is geprobeerd om een etappe van de Tour de France een keer in Zeeland te laten finishen. In 2015 zal dat voor het eerst zijn en worden de Zeeuwse inspanningen beloond. Derde keer De Tour reed twee keer eerder door Zeeland. In 1958...

 
WEA Accountants en Adviseurs

WEA Zeeland gaat voor haar zakelijke opdrachtgevers voor het maximaal haalbare. Of het gaat om belastingzaken, bedrijfsoptimalisering, investeringen of samenwerking. Dat is de missie. U kunt WEA altijd eenvoudig bereiken, ze luisteren naar uw wensen en gebruiken al hun kennis en ervaring voor een oplossing die u verder helpt.

 
Zeeland Refinery

Zeeland Refinery is n van de vijf Olieraffinaderijen in Nederland, waarvan de enige raffinaderij in de provincie Zeeland. Hier wordt van ruwe aardolie brandstof gemaakt. In een geavanceerd raffinageproces halen ze uit de crude, (ruwe aardolie) de volgende brandstoffen...

 
DOSSIER: ZEELAND EN DE TOUR

De resultaten van Zeeuwse renners en ploegleiders in de Tour de France, de jarenlange Zeeuwse lobby en het uiteindelijk binnenhalen van de finish van een Tour-etappe. De Tour de France en Zeeland zijn al decennia lang op allerlei gebieden...

 
Nederlands Mosselbureau

Het Nederlands Mosselbureau is de autoriteit voor de mosselsector op het gebied van promotie van de branche en haar product in Nederland en daarbuiten. Het Nederlands Mosselbureau zorgt ervoor dat de Zeeuwse mossel in Nederland en daarbuiten altijd op de kaart staat.

 
De Zeeuwse Alliantie

Of u nou op het punt staat om een huis te kopen, trouwplannen heeft, binnenkort op vakantie gaat of in een onverwachte situatie terecht komt, de notarissen van De Zeeuwse Alliantie in Goes en Middelburg staan u bij met al uw notarile zaken.

 
Adriaanse van der Weel Advocaten

Adriaanse van der Weel Advocaten is met zo'n 30 advocaten en drie vestigingen een toonaangevend kantoor in Zuidwest-Nederland. Wij zijn niet alleen n van de grootste kantoren, maar ook n van de oudste: in 2014 bestaan wij 110 jaar!

 
Founding partner: Adriaanse van der Weel Advocaten

Adriaanse van der Weel is een ambitieus advocatenkantoor waar zo’n 30 advocaten passie inzetten voor overheden, bedrijven, instellingen en particulieren in de regio Zuidwest Nederland. De advocaten werken vanuit vestingen in Middelburg, Terneuzen en Rotterdam.

 
Founding partner: Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group exploiteert 32 scheeps- en reparatiewerven, en heeft wereldwijd 9000 mensen in dienst. Damen heeft al meer dan 5000 schepen opgeleverd in ruim 100 landen.

 
Founding partner: Arcus Group

Arcus is trots om één van de hoofdsponsors te zijn van de finish van de 2e etappe Tour de France. De komst van de Tour heeft een enorme promotionele waarde voor Zeeland.

 
Founding partner: Casino Admiral

Funtastic Casino en Casino Admiral zijn merknamen van NOVOMATIC waar Casino Admiral Zeeland een onderdeel van uitmaakt. Dit Oostenrijks bedrijf exploiteert traditionele en elektronische casino’s in 50 landen en exporteert Gaming technologie, waaronder sportweddenschappen, naar ruim 80 landen.

 
Founding partner: DELTA

DELTA is er buitengewoon trots op dat ze als werkgever, energie en waterleverancier en internetaanbieder een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Zeeuwse samenleving.

 
Founding partner: Deltapark Neeltje Jans

Hoe vaak maak je als bedrijf mee dat de finish, van misschien wel het grootste sportieve evenement ter wereld bijna in de achtertuin plaats vindt? In 2010 was Deltapark ook al in de gelegenheid zichzelf van haar beste kant te laten zien.

 
Founding partner: Dow Benelux

Dow Benelux is een dochter van The Dow Chemical Company (Dow), een wereldwijde speler in de chemie. Dow combineert de kracht van wetenschap en technologie om zo voortdurend die dingen te verbeteren die essentieel zijn voor de vooruitgang van de mens.

 
Founding partner Heijmans

Als vernieuwende bouwer draagt Heijmans de Tour, maar zeker ook de provincie Zeeland een warm hart toe. Ze zijn hier namelijk al jaren actief in onder andere het onderhoud van waterwegen, tunnels, sluizen, bruggen en het wegennet.

 
Founding partner: Lamb Weston / Meijer

Wist u dat een van de grootste producenten van diepgevroren aardappelproducten haar hoofdkantoor in Zeeland heeft? Lamb Weston / Meijer maakt frites, aardappelspecialiteiten en aardappelvlokken voor klanten over de hele wereld.

 
Founding partner: Het Nederlands Mosselbureau

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Waar de mensen onbewust. Zin in mosselfeesten krijgen.

 
Founding partner: Nilsson communicatiekunstenaars

Sinds 2011 is Nilsson al actief betrokken bij Film by the Sea, en ook nu een van de founding partners bij de finish van de 2de etappe van de Tour de France in Zeeland.

 
Media partner: Omroep Zeeland

Omroep Zeeland behoort al jaren tot de best bekeken en beluisterde omroepen van Nederland. Wekelijks stemt ruim tweederde van alle Zeeuwen af op Omroep Zeeland televisie, radio en omroepzeeland.nl.

 
Founding partner: Provincie Zeeland

5 juli staat met dikke letters in de agenda van Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Al jaren zijn hij en anderen bezig geweest om een touretappe "naar Zeeland te halen". En dat is gelukt.

 
Founding partner: Zeeuwse Rabobanken

De finish van de Tour de France in Zeeland is een prachtig evenement om Zeeland op de kaart te zetten. De drie Zeeuwse Rabobanken ondersteunen dit dan ook van harte.

 
Founding partner: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstraat is super trots dat de tweede etappe van de Tour de France finisht op de Oosterscheldekering. Een afsluitbare stormvloedkering van bijna 8 km lang en tevens hét icoon van Zeeland met een internationale reputatie op het gebied van bescherming tegen water.

 
Fouding partner: Roompot

Roompot Vakanties is een van de grootste aanbieders van vakantieparken en actief in het management en de exploitatie van deze parken en campings. Roompot biedt haar gasten aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Nederland en Duitsland, zowel aan de kust als in het bos.

 
Founding partner: Total Nederland

Innoveren en verbeteren, de dagelijkse uitdaging! Total Nederland N.V. streeft er naar om op innovatieve wijze aan de verwachtingen van de klanten te voldoen of deze te overtreffen en duurzaam bij te dragen aan de gemeenschap waarvan zij deel uitmaakt.