Founding partner: Lamb Weston / Meijer

Wist u dat een van de grootste producenten van diepgevroren aardappelproducten haar hoofdkantoor in Zeeland heeft? Lamb Weston / Meijer maakt frites, aardappelspecialiteiten en aardappelvlokken voor klanten over de hele wereld.

“Door deze Touretappe zijn alle ogen gericht op Zeeland”, zegt John Wiskerke, Directeur Raw (grondstoffen). “Een mooie kans om de wereld te laten zien wat Zeeland te bieden heeft. Ons bedrijf is diep geworteld in de Zeeuwse klei. Daar zijn we trots op.”

Dagelijks produceert Lamb Weston / Meijer 12 miljoen (!) porties frites. Naast fabrieken in het Zeeuwse Kruiningen, Bergen op Zoom, Oosterbierum, Wisbech (Verenigd Koninkrijk), Hollabrunn (Oostenrijk), zijn er sales offices in Breda en Dubai. Er werken 1.200 mensen en het bedrijf levert onder andere aan bekende internationale restaurantketens.

Lamb Weston / Meijer draagt het wielrennen van oudsher een warm hart toe. Zo doet er jaarlijks een team mee aan de Zeeuwse Ride for the Roses. John, zelf ook fanatiek wielrenner, ziet overeenkomsten tussen sport en business. “Wielrennen is: om je heen kijken, samenwerken, kansen zien en die op het juiste moment pakken. Zo werkt het bij ons ook. We verdiepen ons in de behoefte van de klant en leveren innovatieve aardappelproducten en duurzame oplossingen. De ambities zijn hoog: we willen nog verder groeien. Onze finish is nog niet in zicht, maar een ding is zeker: we zitten op koers.”

Kijk voor meer informatie:

www.lambweston-nl.com
www.lambweston-sustainable.com/nl