Founding partner: Provincie Zeeland

5 juli staat met dikke letters in de agenda van Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Al jaren zijn hij en anderen bezig geweest om een touretappe "naar Zeeland te halen". En dat is gelukt. "Mooi toch?", aldus De Reu, "zo komt Zeeland internationaal op de kaart".

De Reu heeft o.a. de portefeuilles economie en sport binnen het provinciaal bestuur. Voor wat betreft de Tour een ideale combinatie. "zonder het bedrijfsleven had de Tour Zeeland niet aangedaan. De Provincie beschikte niet over het geld dat op tafel moest worden gelegd. Het bedrijfsleven heeft dat gezamenlijk bijeengebracht."

Die samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid, of liever gezegd overheden, is in de aanloop naar de finish op 5 juli alleen maar vergroot. Gemeenten, Rijkswaterstaat, het waterschap, de provincie en het bedrijfsleven hebben de handen ineengeslagen om het wielerfestijn mogelijk te maken. Ben de Reu; "Echt, bijzonder om te zien hoe iedereen probeert zijn of haar steentje bij te dragen. Voor de projectorganisatie een hele klus om alles en iedereen op elkaar aan te sluiten. Er wordt ook heel wat vergaderd om met z'n allen de finish mogelijk te maken".

Het wordt ongetwijfeld druk op Neeltje Jans en de weg daar naar toe. Waar is de gedeputeerde die dag: "Ik ben die dag op en rond Neeltje Jans. In de eerste plaats als gastheer van genodigden en publiek, maar ook om met de verantwoordelijke organisaties na te gaan of alles loopt zoals we het voorbereid hebben. En natuurlijk ook het bewonderen van al die feestelijke acties die de Zeeuwen op die dag zullen uitvoeren!

Meer informatie op: http://www.zeeland.nl/