Founding partner: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstraat is super trots dat de tweede etappe van de Tour de France finisht op de Oosterscheldekering. Een afsluitbare stormvloedkering van bijna 8 km lang en tevens hét icoon van Zeeland met een internationale reputatie op het gebied van bescherming tegen water. Andersom wordt de grote droom van Christian Prudhomme om de Tour de France in zee te laten finishen hiermee werkelijkheid. 

Wie aan de Tour de France denkt ziet de vele bergetappes voor zich. Hoe bijzonder is het dat de Tour de France nu voor een omgekeerde bergetappe heeft gekozen. Omgekeerd, want in Nederland rijden de renners onder de zeespiegel, met Nieuwerkerk aan den IJssel als diepste punt langs de route.

Deze tweede etappe is eigenlijk heel bijzonder. Niet eerder is er in zo'n diep dal gereden. En nooit eerder is er in zee gefinisht. En dus een reden voor Rijkswaterstaat om op een unieke manier de aandacht vestigen op het leven met water. Want deze tweede etappe van de Tour de France is het bewijs dat Nederland een enorme know how heeft op het gebied van watermanagement. En met die kennis kan Rijkswaterstaat nu de wens van Christian Prudhomme in vervulling laat gaan.