Eind jaren 50 is de familie Verbrugge begonnen met een transportbedrijf, dat zich ontwikkelde tot een internationale wegvervoerder.

Eind jaren 50 is de familie Verbrugge begonnen met een transportbedrijf, dat zich ontwikkelde tot een internationale wegvervoerder. Door overname van het, tot dan toe tot de Nedlloydgroep behorende, op- en overslagbedrijf August de Meijer te Terneuzen werd in 1988 Verbrugge Terminals BV gevormd. Dat specialiseerde zich in twee productgroepen: bulkproducten en forestproducten.

Om verdere groei van Verbrugge Terminals mogelijk te maken, participeerde in 1996 de Delta Nutsbedrijven in de organisatie. Deze deelname gaf de mogelijkheid om voor 100% de overheidsaandelen van de NV Haven van Vlissingen groep over te nemen en daarnaast in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost een deep sea terminal te starten voor de forestproducts markt. De NV Haven van Vlissingen groep werd in de 30-er jaren als overheidsbedrijf opgericht. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een maritieme logistieke serviceverlener, met als activiteiten stuwadoor, opslag, transport en expeditie.

Meer informatie over Verbrugge Terminals B.V. vindt u op de website